PROJECT CASE STUDIES

Featured Projects

Connecture

25,000 square feet

Connecture is one of the nation’s top health plan sales automation provider, and health insurance distribution resource. The relocation of their corporate headquarters presented an opportunity for to develop a new workplace strategy to support their high level of productivity and casual, yet enthusiastic,  innovative culture. Connecture chose InteriorLOGIC to make this happen. The new space supports Connecture’s high level of productivity, and enhances the casual, yet enthusiastic, culture.

Low panels allow light into the space, flexible individual workspaces with plenty of surface give the option of moving to suit the way you want to work that day. Collaborative areas throughout the space provide opportunities for sharing creative thinking. Punches of unexpected color provide energy their old space lacked. Efficient planning means the new space is occupied by 60% more people in the same amount of workarea.as the former office.          

Access Wisconsin

25,000 square feet

ASID 2014 Design of Excellence Award Winner

Access Wisconsin is  the managing partners of the BadgerNet Converged Network, providing the infrastructure for video and data transmission within Wisconsin’s Independent Telephone Companies to serve education and government.

InteriorLOGIC  developed all aspects of the project, from  strategic facility planning, to building footprint, interior layout, materials , finishes and furnishings.  Access wanted this facility to represent the vision and leadership of the organization – dramatic piazza, stained concrete, hickory wood floors, museum quality lighting; each workspace seamlessly flowing into  common areas.

This building  includes a professional video broadcast studio,  staff offices, boardroom, staff café and other support space.  The facility is profiled by Milliken & Company as a unique example of the integration of carpet tile with other flooring materials.       

Bobcat of Madison

24,000 Square Feet

Our assignment – to design a new, highly visible flagship headquarters for Bobcat of Madison, home to the brand known as a world leader in compact industrial, construction and agri-business equipment, attachments and related services.

The interior requirements were complex and diversified, including a  high level of security, solutions for the wide variety of functions within the building, each with their own unique code requirements for accessibility, egress, and fire ratings related to their square feet and function, and the need for durable and low maintenance finishes.

The interior environment is uniquely branded with Bobcat orange, white and black, and incorporate the famous Bobcat silhouette.  Bobcat products are prominently displayed.

Bobcat of Madison won the Wisconsin ASID Retail Space of the Year in 2009

Colony Brands Design Center

131,000 Square Feet

The Colony  Brands Design Center serves as the hub for catalogue development. In a two-phase process, we repurposed a vacant big box store to develop the 100,000 S.F. merchandise center and  warehouse. Phase II, included a 31,000  S.F. office addition for merchandising and creative staff.  InteriorLOGIC  lead the design team with comprehensive workplace planning, Final Design and Construction Documentation, Quality Assurance and Implementation.

Greater Madison Convention and Visitors Bureau

15,000 square feet

When you help drive economic impact through tourism, it takes a lot of creative energy and innovation.  This is the brand image the Greater Madison Convention and Visitors Bureau conveys in its new space. Attracting conventions, sporting events and competitions to the areas requires an efficient office with a professional atmosphere, incorporating plenty of diverse and collaborative gathering areas.  The light, contemporary environment transforms a tired existing building to takes advantage of an open environment complete with Capitol views literally right outside their windows.

Under tight time constraints, , we designed, renovated and completed furniture installation in the 15,000 sq. ft. space within 10 weeks, achieving their creative vision and goals at their new location.